zakuska fastacheno maslo - Онлайн магазин за Фъстъчено Масло

Приготвянето на закуската с фъстъчено масло и овесени ядки е много просто и много бързо:

  1. Накиснете за 10-15 минути във вода от 30 до 100 грама овесени ядки. Може цели, може и фини. Количеството може да варира според пола, килограмите и целите ви, а също така и с какво ще ги комбинирате.
  2. Добавете от половин до една ябълка - какъвто сорт и вид предпочитате (може и друг вид плод). Добре е плодът да не е много голям - до 100-150 грама.
  3. Добавете от половин до една кофичка кисело мляко от любимата ви марка.
  4. Две-три супени лъжици фъстъчено масло - гладко или хрупкаво, избора е ваш.

Тази рецепта за закуска с фъстъчено масло ще ви даде протеини, полезни мазнини и въглехидрати в правилните съотношения (имам предвид съотношения за закуска) - повече полезни мазнини, протеин и фибри и по-малко въглехидрати.

Ако вашият хранителен режим го изисква, можете лесно да вдигнете количеството бавни въглехидрати като увеличите овесените ядки в закуската. Ако искате да приемете малко повече бързи въглехидрати, можете да замените стандартното фъстъчено масло с Кокосово фъстъчено масло или с фъстъчено масло с кокос и мед - в тях има добавени мед и кокос. Ако пък желаете повече белтъчини в закуската, добавете 20-30 грама протеини Bulk - може суроватъчен, растителен или казеин. Примерни менюта за закуска.

Защо фъстъченото масло е добре да се комбинира с други храни като мляко и овес?

Аминокиселнния профил на фъстъченото масло се комбинира най-добре с аминокиселините в млякото - комбинацията от двете храни ви дава най-пълен набор от аминокиселините от които има нужда човешкото тяло. Ако сте веган, Вие ще премахнете киселото мляко от тази закуска. Но можете да добавите друг източник на растителен протеин и да прочетете тук защо фъстъченото масло е добре да се комбинира с други храни и с кои.

Нагоре