peanut butter - Онлайн магазин за Фъстъчено Масло

Фъстъченото масло е изключително ценен продукт. Освен, че е полезно за организма, то е невъобразимо вкусно и апетитно. Богато е на хранителни вещества и е с високо съдържание на здравословни мононенаситени мазнини.

Именно това го превръща в незаменим продукт, особено за хората, които се опитват да отслабнат. В днешната статия ще ви разкажем малко повече за това какви промени настъпват с тялото, когато се придържаме към редовна консумация на този продукт.

1.    По-ниска смъртност.

Доказано е, че в ядките се съдържат редица полезни витамини и минерали, в това число и омега 3 – мастни киселини, фибри и протеини. Благодарение на тях сърцето се укрепва, както и помагат за поддържане на нормалните стойности на кръвното налягане.

2.    Чувстваме се сити за дълго време.

Когато консумираме този продукт, ние усещаме ситост за дълго време. Това се дължи най-вече на здравословните мононенаситени мазнини, както и на високото съдържание на протеини. Разбира се, тук става въпрос за една доста разумна консумация. Нужно е предварително да изчислим количеството, което можем да похапваме в рамките на деня, така че да не прекаляваме с приема на калории.

3.    Предпазва ни от диабет.

Не е доказано, че продуктът може изцяло да ни предпази от това да се разболеем от диабет, но със сигурност успява да намалее риска от болестта.

4.    Сериозен източник на енергия.

Не е случайност това, че спортуващите хора и онези, които водят здравословен начин на живот, го консумират ежедневно. Обикновено след тренировка се чувстваме доста изтощени. Само лъжица – две фъстъчено масло са страхотен източник на енергия.

5.    По-бързо отслабване.

Независимо какъв тип диета спазвате, то множество проучвания са доказали, че консумацията на ядки в умерени количества ще ускори процеса по отслабване, защото ни дават ситост и много полезните за организма ни Омега мастни киселини.

Състав на фъстъченото масло, което продаваме - в 2 пълни чаени лъжици фъстъчено масло (30 гр.) се съдържат:
    Калории: 190.
    Мазнини: 51% - около 15 грама. 12 грама от тях са мазнини полезни за здравето ни!
    Натрий: 140 милиграма.
    Въглехидрати: 11.8% - под 4 грама.
    Фибри: 8% - над 2.6 грама.
    Захари: 16% - под 3 грама.
    Протеин: 28% - над 9 грама.

Дозировка и консумация: Как, колко и кога да го консумираме?

  • На едно хранене яжте по 2 до 4 супени лъжици фъстъчено масло, до 2 пъти на ден. Две лъжици за по-слабите жени, до 3-4 за по-едрите мъже.
  • Най-добре е да го ядете сутрин със закуската - ще ви даде ситост и енергия за дълъг период от време, а също и ще сте по-умни поне до обяд - съставките на фъстъченото масло (Omega мастните киселини) са храна за мозъка, която подобрява неговото функциониране.
  • Много спортисти ядат по 1-2 лъжици фъстъчено масло 30-60 минути преди тренировка. То е бавен източник на енергия и им дава енергия за дълъг период от време като подобрява спортните постижения (бързите източници на енергия като въглехидрати ви правят лениви и предизвикват сънливост, особено в по-големи количества).
  • С какво да го комбирираме? Рецепти с фъстъчено масло има тук.

Разбира се, тук е много важно да споменем, че става въпрос единствено за качествено фъстъчено масло, което бихте могли да си набавите от нашия онлайн магазин FastachenoMaslo.com. Фъстъчено масло ЕООД е името на фирмата, благодарение на която този висококачествен продукт е достъпен за всеки, на ниска цена.

Изберете да живеете пълноценно с нашите 100% натурални продукти, без никакви добавки!

Нагоре