bira ili sport - Онлайн магазин за Фъстъчено Масло

"Мъжете знаят защо" - този слоган важи за фъстъченото масло и за много други храни, които са афродизиак, но не важи за бирата (тя не покачва тестостерона при мъжете). Защо?

  • Защото бирата съдържа фитоестрогени. А какво правят фитоестрогените?
  • Фитоестрогените понижават нивата на тестостерона при мъжете, те потискат секрецията на мъжкия полов хормон тестостерон.
  • И още по-лошо, фитоестрогените повишават нивата на естроген у мъжа. Какво е естрогена?
  • Естрогена е женски полов хормон. Защо е вреден за мъжете?
  • Защото предизвиква поява на женски вторични полови белези.
  • Тоест, бирата прави мъжа по-дебел, да задържа вода (целулит) и да има женски гърди. А това мъжко ли е?
  • Затова, ако сте мъж, последното нещо което искате, е да имате по-високи нива на естроген. Точно обратното, ще искате да имате по-високи нива на тестостерон.
  • Това е и причината жените да харесват стройни и силни мъже, без корем и с малко мазнини по тялото. Те знаят, че такива мъже имат високи нива на мъжки полови хормони и ниски нива на женски полови хормони. Тоест, че са мъже!
  • И важно уточнение е, че този процес на понижаване на мъжкия полов хормон и повишаване на женските хормони, предизвикан от бирата, важи не само за някакъв определен вид и марка бира, а за всеки вид бира. Просто защото бирата съдържа фитоестрогени.

Снимка преди (с пиене на много бира) и след 3 месеца (без никаква бира):

със или без бира - преди и след 3 месеца без бира

Ако сте мъж, защо трябва да ядете фъстъчено масло и други ядки при диета?

Във фъстъченото масло и в някои други видове ядки се съдържат ценни съставки - полезни ненаситени и мононенаситени мазнини, които са задължителни при здравословното хранене и особено за мъжете спортисти, защото доказано повишават нивата на тестостерон, като повишението е в по-голяма степен при мъже, които са на диета с ниско съдържание на мазнини.

А повечето спортисти и добре изглеждащи мъже, са почти непрекъснато на такава диета. Терминът "на диета" се определя като "временен режим на хранене", а много от тези огромен брой мъже и в България, и в останалата част на света, се хранят така през цялата година. Така че, част от тях "не са на диета" - те просто живеят и се хранят така постоянно.

Какво доказват всички научни изследвания и експерименти проведени с големи групи хора за този тип хранене?

При хранене с ниски количества мазнини за по-дълъг период от време, производството на хормона тестостерон при мъжете се понижава. Случва се следното: Ако сте на диета и се опитвате да свалите мазнини от тялото си, вие намалявате количествата въглехидрати които ядете, но не може да се намаляват само те, затова намалявате и от количествата на мазнините в храната ви, за да постигнете едно по-ниско ниво на приеманите калории. Но мазнините са много важни за синтеза на мъжките хормони и най-вече на тестостерона и нивата му намаляват.

Това, което мъжете, които пият бира не знаят

Мъжете не знаят защо, но при ниски нива на мазнини в ежедневната им диета, те стават по-слаби физически и свалят освен мазнини и много мускули, защото се понижават нивата на хормона тестостерон.

Мазнините знаят защо! Защо мазнините са важни?

Мазнините имат следните важни функции: Те ни помагат при абсорбирането на витамините и минералите, защитават органите, необходими са за образуването на клетъчните мембрани и за защитната обвивка на нервите, за съсирването на кръвта и движението на мускулите, поддържат здравето на косата, кожата и ноктите.

Но ако ядете много мазни храни, ще надебелеете. Какво трябва да направите за да останете слаби и красиви, но да върнете нивата на тестостерона в границите на нормалното?

Ако в храната ви се съдържат много наситени мазнини (олио, маргарин, пържени картофки и други пържени храни, тлъсто месо и колбаси, кроасани, кифли и други промишлени тестени изделия), ще надебелеете. Защото наситените мазнини с най-голяма вероятност се отлагат като подкожни мазнини в организма на човека. За това с колко повишават риска от сърдечносъдови болести, да не говорим...

Ако обаче храната ви включва нормални количества ненаситени и полиненаситени мазнини (това са полезните видове мазнини), няма да надебелеете. Защото този тип мазнини се преработва от организма ни много по-лесно и се ползва за жизнено важни функции на вътрешните органи и на жлезите с вътрешна секреция (за производство на хормони).

Затова, за да се поддържат нивата на хормоните на мъжа, без да надебеляваме, е задължително да се приемат полезни ненаситени мазнини и Омега мастни киселини - в нормални количества! Защото не забравяйте, че все пак в мазнините има много калории (1 грам въглехидрати = 4 ккал, 1 грам протеин = 4 ккал, а 1 грам мазнини = 9 ккал). 

Полезните ненаситени мазнини не се съдържат в бирата, но се съдържат в големи количества в следните продукти: мазни риби (съомга, риба тон, скумрия, треска), зехтин, авокадо, а също и във фъстъците и фъстъченото масло, бадемите и някои други ядки.

Да, вие трябва да ядете и бадеми и други ядки (пази боже да се тъпчете само с фъстъци до побъркване), но имайте предвид, че бадемите са много по-скъпи от фъстъците, а във фъстъченото масло има и много повече протеин отколкото в другите ядки. А точно тези две неща са причината от всички видове ядки да се ядат най-много фъстъците.

А тъй като повечето ядки са печени и солени, за да се избегнат нездравословните им свойства, са създадени продукти като натуралното фъстъчено масло, в което няма нищо друго освен фъстъци и рибеното масло с Омега-3.

Ето съставът на фъстъченото масло - в 2 пълни чаени лъжици фъстъчено масло (30 грама) се съдържат:
Калории: 190.
Мазнини: 51% - около 15 грама. 12 грама от 15-те са точно тези полезни за здравето ни ненаситени мазнини.
Въглехидрати: 11.8% - под 4 грама в порция от 30 грама.
Фибри: 8% - над 2.6 грама.
Захари: 16% - под 3 грама.
Протеин: 28% - съдържа над 9 грама протеин в 30 грама порция.

Колко фъстъчено масло да ям, така че да имам високи нива на тестостерон?

2-3 лъжици на ден на закуска или след тренировка са напълно достатъчни, ако искате да поддържате нивата на хормоните си високи. Можете да разделите фъстъченото масло и на два приема - 1-2 лъжици сутрин, с вашата закуска и 1 до 2 лъжици 30-60 минути преди спорт или тренировка.

Какво още? Полезните мазнини във фъстъченото масло освен, че са афродизиак и помагат за поддръжката на нивата ви на тестостерон, ще предпазват и ставите и сърдечносъдовата ви система. Опитайте фъстъчено масло и ще разберете защо го ядат фитнес инструкторите и защо в Америка са лудо по него - освен, че е полезно, е и много вкусно.

Фъстъчено масло? Мъжете знаят защо!

Нагоре